Royal Rest – Sundhedspersonalets valg

Best in Test

Baggrund

 

The Royal Rest Story –
Fra idé til virkelighed

   
       
 

I slutningen af 80'erne var Kjell Sunesson udstationeret arbejdsmæssigt i Korea i en længere periode. Da han var retur i Sverige, tog Kjell og hans hustru på ferie i Asien, hvor hun pludselig blev ramt af et hekseskud og var sengeliggende i næsten to uger. Smerterne blev på et tidspunkt værre og gik op i nakken. Man forsøgte at afhjælpe problemet med diverse ortopædiske puder, der var på markedet. De hjalp dog ikke.

Kjell Sunesson kom da i tanke om den ældgamle østerlandske tradition med at hvile hovedet på f.eks. bambusruller bundet sammen med stof eller lignende. Dette førte til, at han skaffede nogle mindre blokke skumgummi, som blev skåret efter hovedformen. Det gjaldt om at få dækket behovet for en komfortabel hvile- og sovestilling, samtidig med at nakke og hals fik ordentlig støtte.


 

Næste skridt blev derfor at kombinere det bløde, formede yderhylster med to støttekerner bestående af et fastere materiale. Udformningen af kernerne var vigtig. De skulle støtte uden at give et generende modtryk. Derfor er de placeret diagonalt i puden, så trykket bliver fjedrende, og modtrykket ikke rettes direkte opad. Det hjalp!

Konstruktionen blev finpudset gennem mange test, som blev udført sammen med fysioterapeuter, patienter og eksperter i skumgummifremstilling, og puden blev lanceret i 1993. Resultatet viste sig at opfylde samtlige af de høje forventninger.

1995 blev den hidtil eneste uafhængige, internationale, videnskabelige test af markedets førende mærker af ortopædiske nakkestøttepude gennemført. Royal Rest blev her valgt som det bedste alternativ og opfyldte samtlige af undersøgelsens krav.