Royal Rest – The Professionals Choice

Best in Test

Bakgrunn

 

The Royal Rest Story –
fra idé til virkelighet

   
       
 

Sent på 80-tallet var Kjell Sunesson i lengre tid stasjonert på forretninger i Korea. En stund etter at han kom tilbake til Sverige, var Kjell på ferie i Asia sammen med sin kone da hun fikk et hekseskudd og ble sengeliggende i nesten to uker. Smertene hennes gikk helt opp i nakken. De prøvde å lindre dem med diverse ortopediske puter som da var tilgjengelige på markedet. Men disse hjalp ikke.

Kjell Sunesson kom da til å tenke på den mange tusen år gamle østerlandske tradisjonen med å hvile hodet på bl.a. bambusrør knyttet sammen med risknipper eller tøy. Dette førte til anskaffelsen av noen mindre stykker med skumplast som ble skåret til etter hodeformen. Det gjaldt jo å innfri kravene til både en komfortabel hvile- og sovestilling samtidig som nakken og halsen fikk riktig støtte.


 

Neste steg ble derfor å kombinere den myke, formede utsiden med to støttekjerner av litt fastere materiale. Utformingen av kjernene var viktig. De skulle støtte uten å avgi plagsomt mottrykk. Derfor ble de plassert diagonalt i puten, slik at støtten ble fjærende og mottrykket ikke gikk rett oppover. Det hjalp!

Konstruksjonen ble finjustert i mange tester sammen med fysioterapeuter, pasienter og eksperter på skumplastproduksjon, og puten ble lansert i 1993. Resultatet viste seg å innfri alle de høye forventningene.

I 1995 ble den hittil eneste uavhengige, internasjonale, vitenskapelige testen av ortopediske nakkestøtteputer gjennomført, der markedets ledende merker, Sissel, Tempur osv., var med. Royal Rest ble da valgt som det beste alternativet og oppfylte alle kravene som undersøkelsen omfattet.