Royal Rest – The Professionals Choice

Bester in Tests

The Royal Rest Story -
Van idee tot werkelijkheid

Eind jaren 80 was Kjell Sunesson als zakenman langere tijd gestationeerd in Korea. Enige tijd na zijn terugkeer in Zweden was Kjell met zijn vrouw op vakantie in Azië, toen het haar in de rug schoot en ze bijna twee weken in bed moest blijven. Na verloop van tijd verplaatste de pijn zich ook naar de nek. Men probeerde iets aan de problemen te doen met de diverse orthopedische kussens die er destijds op de markt waren. Maar die hielpen niet.


Kjell Sunesson herinnerde zich op dat moment de duizenden jaren oude oosterse traditie om je hoofd te laten rusten op o.a. bamboerollen met daaromheen rijstbundels of stoffen gewikkeld. Dat leidde tot de aanschaf van een aantal kleinere blokken schuimplastic, die naar de vorm van het hoofd werden gesneden. Er moest immers aan de eis van een comfortabele rust- en slaaphouding worden voldaan, maar tegelijkertijd moesten nek en hals goed worden ondersteund.

De volgende stap was daarom het combineren van het zachte, voorgevormde buitenomhulsel met twee steunkernen van iets steviger materiaal. De vormgeving van de kernen was belangrijk. Ze moesten zonder hinderlijke tegendruk steun geven. Daarom zijn ze diagonaal in het kussen geplaatst, zodat de steun verend is en de tegendruk niet rechtstreks naar boven wordt gericht. Dat hielp!

De constructie werd in samenwerking met fysiotherapeuten, patiënten en experts in de fabricage van schuimplastic in een groot aantal testen verfijnd en het kussen werd in 1993 gelanceerd. Het resultaat bleek aan alle hoge verwachtingen te voldoen

In 1995 vond de tot dusverre de enige onafhankelijke, internationale wetenschappelijke test van orthopedische neksteunkussens plaats, waaraan door toonaangevende merken op de markt als Sissel, Tempur, e.d. werd deelgenomen.

Royal Rest werd hierbij gekozen als het beste alternatief, dat aan alle eisen van het onderzoek voldeed.